Udgivet i Kost, Motion og Sund Livsstil

Planlæg selv en løbeferie i Toscana - sådan gør du

Af Løbetights.dk

Er du en løbeentusiast? Der er mange derude efterhånden, og det er tilmed blevet populært at tage turen til andre lande for at give sine løbetur noget ekstra.

En løbeferie er det helt perfekte til dem, der nyder at rejse, og samtidig nyder at løbe. Det er en måde at få en uforglemmelig ferie på. For med løbeskoene kan du komme rundt i al slags terræn, og du kan få lov til at se sider af stedet, du rejser til, som du ellers ikke ville få af se.

Vil du gerne planlægge en løbeferie i Toscana, så læs med her, for der vil komme nogle tips og tricks til, hvordan en løbeferie bedst muligt bliver planlagt. Samtidig med at du bliver mindet om, at du skal huske at nyde din tur.

Lad os se på sagerne.

Find dit budget

Først og fremmest skal du naturligvis kigge på dit budget. Start med at sætte dig et realistisk mål. Du skal have et overblik fra start. For en løbeferie kan have ligeså mange prisskilte, som du har lyst til. Alt efter hvor du gerne vil overnatte, og om du vil overnatte det samme sted hele tiden, så kan der være forskellige prislejer, du kan ligge i. Sæt din max pris og planlæg derfra.

En flyrejse er måske stedet at starte. Du kan nemlig starte med at finde en billig rejse til Toscana, for så er du allerede et godt stykke af vejen, og dit budget vil derfor være mere rummeligt i forhold til andre udgifter.

Derudover skal du tænke på overnatninger, ruten og udstyret. Når du har alle disse ting på plads, så kan du se, om der er et sted, du kan skrue på, så din løbeferie ikke overskrider dit max budget, hvis det altså er overskredet.

Naturligvis skal du også spise undervejs, og der skal meget drikkelse til. Så husk at tænke på disse ting også, når du lægger dit budget. Og husk at der skal være plads til at nyde turen. Også i forhold til oplevelser, der ikke handler om løb.

Lav et realistisk budget, og tag næste skridt.

Find de hoteller du skal bruge undervejs

Hvis du har et max budget, så kig på hvordan du vil overnatte. Skal det være hotel? Skal det være det samme hotel hele vejen igennem? Skal det være telt? Eller noget helt fjerde eller femte.

Find den løsning, der passer bedst til dig. Hvis du bor på samme hotel, så er du også begrænset af ruter, der ligger i nærheden af dit hotel. Du kan naturligvis også leje en bil, der kan tage dig de nødvendige steder hen. Hvis du bor samme sted, er det måske faktisk billigere. Du får ofte mere rabat med flere overnatninger. Så tænkt på dette.

Find et eller flere hoteller, der passer til din smag, og måske endda ligger på din rute. For hvad med ruterne du vil løbe? Det skal du også kigge på.

Find de ruter der passer til dig

Der findes mange ruter at tage, og landskabet i Toscana kan variere meget. Men det er jo netop også charmen, og hvorfor det overhovedet er der løbeferien skal foregå.

Kan du godt lide at løbe i varieret terræn? Eller er du måske mere til de flade ruter? Hvor langt vil du gerne løbe? Og som vi kiggede på tidligere, hvor kan ruterne være i forhold til dit hotel eller overnatningssted.

Find de bedste ruter til dit niveau, og tænkt måske over, hvor meget oppakning du kan løbe med. For hvis du ikke kan løbe med meget udstyr, så husk at der skal være muligheder for proviant undervejs.

Toscana vil få dig til at svede, så du skal naturligvis have væske nok. Det bringer os til det næste.

Sørg for at du har det rigtige udstyr

Sørg for at du har det rigtige udstyr! Det gælder både, at du har tøjet, løbeskoene og måden du indtager væske i orden. Derudover kan du måske gøre brug af gels og lignende, så du ikke pludselig står sukkerkold et øde sted.

Du kan skaffe dig en taske med drikkedunk i, som har sugerør, og dermed behøver du ikke have en flaske med. Der findes rigtig mange gode muligheder indenfor dette. Det er bare at spørge din lokale løbeforretning om deres udvalg, eller gå på jagt på nettet.

Gels kan helt sikkert også skaffes. Sørg for, at du har rigelige mængder af energi og drikke med på dine ture. Især hvis du løber langt, og du har planlagt ture i de mere øde egne.

Overvej at tage flere løbesko med, og husk rigelige mængder løbetøj. I hvert fald hvis du ikke har mulighed for, at vaske tøj på det sted du bor. 

Vær ikke bange for at udfordre dig selv

Vær ikke bange for at udfordre dig selv. Det er en ferie, men en løbeferie skal også gerne være lidt udfordrende. Prøv noget nyt, og giv dig selv en oplevelse, du sent vil glemme.

Har du løbet i bjerglandskabet før? Hvorfor ikke prøve det af? Start måske med en rute, der ikke er den sværeste. Måske en der er en smule kort til at starte med. På den måde prøver du det af, og så kan du altid vælge at tage en, der er længere senere.

For selvom du har planlagt din rute i forvejen, så er det jo en ferie, og en ferie må gerne ændre retning undervejs.

De bedste oplevelser er ofte dem, der kommer uventet.

Nyd turen!

Giv dig selv mulighed for oplevelser undervejs på ruterne. Giv dig selv mulighed for at stoppe op og nyde landskabet. En løbeferie er arbejde for din krop, men det skal også gerne være en ferie. Hvis du bare arbejder derudaf, og så ikke har mulighed for at nyde resten af ferien. (For du har vel ikke tænkt dig at løbe i alle timerne, du er dernede?)

Når du holder pause, så nyd at du er i Toscana. Drik deres gode vine, spis deres lækre mad, og nyd deres formidable landskab. Også selvom den efterfølgende dag måske bliver lidt hårdere.
En løbeferie skal naturligvis indeholde løberuter, men hvis du ikke nyder, hvor du er, så kan du ligeså godt vælge at løbe hjemme.

En god ferie starter med en god planlægning, og når planen så ligger for dagen, så stol på at det er okay at ændre den. Hvad nu hvis du bliver skadet? Skal ferien slutte? Eller har du tænkt dig at nyde ferien alligevel?

Nyd turen til Toscana, og nyd at du er et formidabelt sted med et folkefærd, der elsker din tilstedeværelse. Hvad end din løbeferie ender præcist, som du havde planlagt, eller om den tager dig på sengen og drejer i en uventet retning, så er du stadig i Toscana. Og hvis ikke det er en oplevelse i sig selv, så er der vel intet, der er en oplevelse længere.

Håber du kunne bruge nogle af disse råd til en god løbeferie. Du kan naturligvis tænke over samme ting uanset destinationen på din løbeferie. God tur!


 

Find det du mangler på løbetights.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 471 produkter fra mere end 6 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.132 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:50:53.

471
Produkter
4
Brands
6
Forhandlere
1.132
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.