Udgivet i Kost, Motion og Sund Livsstil

7 gode tips til dig der gerne vil arrangere din egen løbeferie

Af Løbetights.dk

Er du vild med at løbe? Og er du vild med ferie? En god ide er at kombinere dine to passioner og få et fantastisk afbræk fra hverdagen. Med sved på panden, høj puls og en lækker salat ved poolen efterfølgende. Læs med her og få en række tips til, hvordan du kan arrangere din løbeferie

Overvej årstiden, du rejser

Kan du lide en god varme, når du løber, eller skal der være mulighed for en kølig brise. Årstiden har stor betydning for din løbeferie. Nogle kan lide at løbe i regn, andre holder af masser af sol, så hele kroppen rigtig kan mærkes. 

PS. Husk godt med vand.  

Sydeuropa byder eksempelvis på en lang række øer, der både forår, efterår og sommer har et skønt klima. Her kan man få løbeoplevelser i særklasse, da området både har bjerge, hav, små byer og smuk natur. Så nu er det bare at finde flybilletten. 

Vær ude i god tid og spar penge på flybilletten 

At finde den rigtige flybillet er første skridt på din løberute. Derefter er det ellers bare at sætte farten op. Måske du har en bestemt destination, du bare ved, er perfekt, når du vil træne op til den halvmaraton. Eller du lader billetten bestemme. 

Der findes rigtig fine sider på internettet, hvor du kan få et godt overblik over flyruter og priser. Her kan du eksempelvis tit finde billige billetter til Maspalomas, der er en skøn destination for løbeglade typer. 

Overvej, hvor bakket og udfordrende terrænet skal være 

Bakker eller ej. Hvor meget skal dine ben syre? Er du en tibetansk bjergged eller en gepard, når du løber. Der er enorm forskel på lige stræk eller bjergrigt terræn. 

De har betydning for din løbestil og for, hvordan dine muskler skal arbejde. Og så er selve rejseoplevelsen selvfølgelig også forskellig. 

Har du eksempelvis prøvet at løbe i sand. Det er benhårdt. Og fedt. 

https://cdn.solfaktor.dk/v-20230612081627/logo/logo_solfaktor_orange_svg_2.svg

Hvor vil du restituere? Hotellet der passer dig

Dernæst skal du selvfølgelig tænke over, hvordan du holder af at restituere og slappe af. Du er jo afsted for at forkæle dig selv. Det skal passe til din rejsestil og du skal kunne læne dig godt tilbage og bygge dine muskler op. 

Måske du ønsker ro og masser af tid til dig selv. I så fald kan du kigge efter en lille by, hvor hverdagslivet er skruet helt ned i tempo. Her ligger der eventuelt et lille hotel, hvor du har alting kun for dig selv. Åbn en bog og studér næste dags løbekort i ro og mag. Nyd udsigten over bjergene og spot spændende steder, dine ben skal bære dig hen. Still og roligt. 

Andre elsker masser af indtryk og lader bedst op i selskab af mange mennesker. Led derfor efter områder med butikker og restauranter. Det kan være en større by eller et stort hotel. 

Så kan du nyde en smoothie i poolen, mens du nyder den livlige atmosfære og forskellige små historier, der udspiller sig både ved baren, til morgenmaden og i loungeområdet. 

Dit løbeoutfit er også det, der bærer dig fra A til B og gør turen behagelig 

Vær opmærksom på din beklædning. Pakkelisten behøver ikke at være alenlang, men det er vigtigt at pakke det helt rigtige. 

Overvej klimaet. Tjek vejrudsigten mange gange og pak til forskellige scenarier. Er der udsigt til en lille hedebølge eller kommer der måske en lille skylle regn. 

En måde at imødekomme klimaet er længden på dine løbetights. De kan være enten korte, midi eller lange. Alt efter hvad du vælger, hjælper du klimatisering. Du kan også holde på varmen. 

Et kort par løbeshorts er rigtig fine til den varme løbeferie, hvor du gerne vil klimatisere hurtigt og effektivt. Shortsene giver masser af luft til benene, der får plads til at arbejde i varmen. Kig efter shorts i et dejligt blødt og let materiale, som giver dine ben den bedste komfort. 

Et midi par løbebukser er fantastiske til tempereret klima, hvor der både er varmt og til tider en kølig vind. Det kan være, at du veksler meget mellem lys og skygge på en bakkeskråning. Man kan sige, at du på den måde kan finde det perfekte kompromis og få en rigtig behagelig tur ud i landskabet. Sæt igang. 

Et langt par løbetights er et hit. De beskytter hele benet mod fald, vejr og vind. De regulerer varme. Find dem i et rart materiale, der passer dig. De kan bruges både hjemme og på ferien, i alle årstider og alle steder. En klassiker. 

Kender du det, når netop din yndlingsting ikke kom med. Det vil du undgå med en pakkeliste.

Brug en pakkeliste. På den måde flyver du af sted med en rigtig god ballast til dit livs bedste løbetur. 

Det handler om ikke at få det for varmt eller for koldt. Og så handler det om altid at have et ekstra sæt af din yndlingsbukser. 

Du kan finde mange fine pakkelister på nettet til din løbetur. Vær altid opmærksom på din destination og hvad den kræver af dit grej. Maspalomas har eksempelvis et dejligt, lunt klima. Så fyld kufferten med shorts og drikkedunke. 

Husk vand

Drikkedunken er vigtig på din løberejse. Når du er ude i terrænet, skal du altid kunne gribe en vandflaske op af tasken eller ud af bæltet. 

Vand er din bedste ven både i varmt og køligt klima. Din krop er på arbejde og den skal hjælpes på vej op ad bakken med alt det bedste. 

Undersøg eventuelt på forhånd, hvor du kan tanke vand op, så du altid har nok. Det kan være i små byer, ved private eller du kan have hjælp med, som undervejs venter på dig med lækkerier og vand. Mulighederne er mange, men hav dem med i dine overvejelser. Et godt tip. 

Så er det ellers bare at sige god løbetur og god ferie. 

Find det du mangler på løbetights.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 471 produkter fra mere end 6 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.132 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:50:53.

471
Produkter
4
Brands
6
Forhandlere
1.132
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.